Taranis grill – jedinečný kruhový design

Také milujete letní sezónu, s kterou je spojeno nejen letní dovádění u vody, ale také grilování? Grilování je
totiž moderním trendem posledních let a zároveň příjemná relaxace na zahradě v kruhu nejbližších.
Co byste tedy řekli na grilování po celý rok? Zajisté jste zajásali a není divu, protože grilované pokrmy
mnohdy chybí i v zimním období, a proto je čas tradici rozšířit i na další sezóny než pouze tu letní. A o to se
postará kvalitní a jedinečný zahradní gril Taranis.

Ryze český gril je výjimečný především svým jedinečným designem ve tvaru kruhu. Díky tomu si můžete
grilování užívat doslova ze všech stran, a to bez omezování. Kromě toho bude pro zahradu sloužit i jako
dokonalý dekorační prvek, který přidává na originalitě a příjemném posezení.
Získáte také zahradní ohniště, které vám skvěle poslouží právě i v chladnějším ročním období, a kromě
zasycení vás i zahřeje. Jde totiž o zdroj tepla s tepelnou stabilitou díky akumulačnímu materiálu. Grily jsou
vyrobeny ze speciálně upravené oceli.

Grily, které vám umožní nekonečné grilování po celý rok a přípravu zdravých pokrmů zcela bez kouře co je
další výjimečnost oproti klasickým roštovým grilům. Oceníte také multifunkčnost a možnost grilování na
ocelové plotně nebo roštu.

Ingredience

6 ks bifteku ze svíčkové,
při čemž každý kus bude mít cca 150 g.

Na bylinkové máslo:
1 hrnek na drobno nasekané bazalky,
½ hrnku nasekaných lískových oříšků,
1 lžíci citronové šťávy,
2 stroužky na jemno nakrájeného česneku,
7 lžic změklého másla,
2 lžíce nastrouhaného
parmezánu,
sůl,
pepř

Tipy a triky

Celoroční grilování na jedinečném kruhovém grilu vás nepřestane bavit.

Biftek s bylinkovým máslem.

Připravte si na našem grilu snadno a rychle třeba biftek s bylinkovým máslem.

Připravte si na našem grilu snadno a rychle třeba biftek s bylinkovým máslem.

Postup

Všechny přísady na bylinkové máslo rozmixujte na hladkou směs. Dejte do misky, překryjte fólií a nechte dobře vychladit, třeba přes noc.

Na rozehřátý gril pokládejte plátky masa a z obou stran grilujte cca 8 až 10 minut na požadovaný stupeň propečenosti. Potom je nechte aspoň 5 minut odstát a následně položte na každý plátek kousek připraveného bylinkového másla. Můžete podávat s čerstvou bagetou.

zavřít recept

Ingredience

600g krkovice,
chlebovou bagetu,
červenou cibuli,
mix salátu a olivový olej

Na BBQ
omáčku budete potřebovat 4 cm oloupaného zázvoru,
3 stroužky česneku,
1,5 lžíce uzené červené papriky,
125 ml kečupu,
50 g hnědého cukru,
60 ml hnědého dominikánského rumu,
1 lžíci worcestrové omáčky,
3 lžíce citronové šťávy,
2 lžičky dijonské hořčice,
¼ lžičky
chilli,
sůl,
pepř

Tipy a triky

S grilem Taranis se grilování stane vašim koníčkem a pokrmy budou mít ještě lepší chuť.

BBQ sendvič s domácí omáčkou.

Dostali jste chuť ugrilovat si něco dobrého? Tak před vámi stojí grily, se kterými nebudete mít pocit omezení a můžete rovnou pozvat rodinu a přátele a připravit jim třeba BBQ sendvič s domácí omáčkou.

Dostali jste chuť ugrilovat si něco dobrého? Tak před vámi stojí grily, se kterými nebudete mít pocit omezení a můžete rovnou pozvat rodinu a přátele a připravit jim třeba BBQ sendvič s domácí omáčkou.

Postup

Na středním plameni si rozehřejte rendlík, do něj nastrouhejte kousek zázvoru, přidejte 60 ml dominikánského rumu a nechte odpařit alkohol. Následně přidejte kečup, citronovou šťávu a přepasírovaný česnek. Potom dochucujte dalšími ingrediencemi jako je worcestrová omáčka, uzená červená paprika, cukr, dijonská hořčice a chilli. Snižte plamen a nechte pobublávat cca 15 až 20 minut.

Teď si nakrájejte maso na tenké plátky – čím tenčí tím lepší, osolte a opepřete. Dejte do misky a přidejte trochu vychladlé BBQ omáčky a nechte marinovat cca 4 hodiny.

Na připraveném grilu opečte plátky bagety, kterou pokapejte olivovým olejem. Vedle si ogrilujte již marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trochu BBQ omáčky, pokrájenou červenou cibuli, mix salátů a hotové maso a můžete podávat.

zavřít recept

Ingredience

1 balení hermelínu na gril,
4 lžičky dijonské celozrnné hořčice,
2 ks větší cibule,
60 g čerstvých,
kompotovaných nebo mražených brusinek,
3 lžíce oleje,
200 ml světlého piva,
3 lžíce oleje,
2 lžíce hnědého cukru,
sůl

Tipy a triky

S moderním grilem Taranis se můžete spolehnout, že z vás budou mistři grilování.

Grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě.

Co chutného si můžete na našem multifunkčním grilu připravit? Tak třeba grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě.

Co chutného si můžete na našem multifunkčním grilu připravit? Tak třeba grilovaný hermelín s dijonskou hořčicí a karamelizovanou cibulí na pivě.

Postup

Na pánvi, nejlépe hlubší, nahřejte olej, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli a brusinky. Když začne cibule zlátnout, přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Potom zalijte pivem podle své chuti, přisolte a můžete odstavit.

Hermelíny potřete hořčicí, na každý dejte ¼ cibule, zakryjte pečícím papírem a zabalte do alobalu. Takto připravené dejte na gril a grilujte 5-7 minut z každé strany. K hotovému hermelínu můžete podávat pečivo, různé omáčky jako třeba brusinkovou, mexickou, švestkovou či barbecue.

zavřít recept

Ingredience

200g krůtího masa,
1ks červené kapie,
200g anglické slaniny,
2 ks špekáčků,
kvalitní rostlinný olej nejlépe olivový nebo řepkový,
2 snítky tymiánu, sůl

Na přípravu grilovaného ananasu budete potřebovat:
1 ks menšího ananasu,
med,
skořici,
kvalitní rostlinný olej

Tipy a triky

Na multifunkčním kruhovém grilu vám grilování půjde pěkně od ruky.

Krůtí špízy a grilovaný ananas.

Díky flexibilitě grilu si můžete připravit řadu pokrmů, a to od ryb přes polévky až po maso a zeleninu. Jako třeba chutné krůtí špízy a grilovaný ananas.

Díky flexibilitě grilu si můžete připravit řadu pokrmů, a to od ryb přes polévky až po maso a zeleninu. Jako třeba chutné krůtí špízy a grilovaný ananas.

Postup

Maso, slaninu a očištěnou kapii nakrájejte na kostičky, oloupané špekáčky na kolečka. Do misky si připravte olej a do něj natrhejte lístky tymiánu a přidejte sůl. Následně pak na špejle střídavě napichujte maso,
kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nechte volné, abyste je mohli bez problémů za konce chytnout a na grilu otáčet. Špízy potřete rostlinným olejem se solí a grilujte ze všech stran cca 7 až 8 minut.

A teď si můžete připravit ke grilování zmíněný ananas. Ten si nakrájejte na 6 dílů, vykrojte tuhý střed a odstraňte z něj slupku. Ananas pak po délce napíchněte na dřívko a každý kousek potřete glazurou připravenou z medu, trochy oleje a skořice a grilujte cca 7 minut.

zavřít recept
LoadingAkutalizuji...