Dostali jste chuť ugrilovat si něco dobrého? Tak před vámi stojí grily, se kterými nebudete mít pocit omezení a můžete rovnou pozvat rodinu a přátele a připravit jim třeba BBQ sendvič s domácí omáčkou.
Postup
Na středním plameni si rozehřejte rendlík, do něj nastrouhejte kousek zázvoru, přidejte 60 ml dominikánského rumu a nechte odpařit alkohol. Následně přidejte kečup, citronovou šťávu a přepasírovaný česnek. Potom dochucujte dalšími ingrediencemi jako je worcestrová omáčka, uzená červená paprika, cukr, dijonská hořčice a chilli. Snižte plamen a nechte pobublávat cca 15 až 20 minut.
Teď si nakrájejte maso na tenké plátky – čím tenčí tím lepší, osolte a opepřete. Dejte do misky a přidejte trochu vychladlé BBQ omáčky a nechte marinovat cca 4 hodiny.
Na připraveném grilu opečte plátky bagety, kterou pokapejte olivovým olejem. Vedle si ogrilujte již marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trochu BBQ omáčky, pokrájenou červenou cibuli, mix salátů a hotové maso a můžete podávat.