0

Váš košík

Toggle menu

Taranis - nekonečná zábava a design

BBQ sendvič s domácí omáčkou

Ingredience

600g krkovice,
chlebovou bagetu,
červenou cibuli,
mix salátu a olivový olej

Na BBQ omáčku budete potřebovat
4 cm oloupaného zázvoru,
3 stroužky česneku,
1,5 lžíce uzené červené papriky,
125 ml kečupu,
50 g hnědého cukru,
60 ml hnědého dominikánského rumu,
1 lžíci worcestrové omáčky,
3 lžíce citronové šťávy,
2 lžičky dijonské hořčice,
¼ lžičky chilli,
sůl,
pepř

Tipy a triky

S grilem Taranis se grilování stane vašim koníčkem a pokrmy budou mít ještě lepší chuť.

Dostali jste chuť ugrilovat si něco dobrého? Tak před vámi stojí grily, se kterými nebudete mít pocit omezení a můžete rovnou pozvat rodinu a přátele a připravit jim třeba BBQ sendvič s domácí omáčkou.

Postup

Na středním plameni si rozehřejte rendlík, do něj nastrouhejte kousek zázvoru, přidejte 60 ml dominikánského rumu a nechte odpařit alkohol. Následně přidejte kečup, citronovou šťávu a přepasírovaný česnek. Potom dochucujte dalšími ingrediencemi jako je worcestrová omáčka, uzená červená paprika, cukr, dijonská hořčice a chilli. Snižte plamen a nechte pobublávat cca 15 až 20 minut.

Teď si nakrájejte maso na tenké plátky – čím tenčí tím lepší, osolte a opepřete. Dejte do misky a přidejte trochu vychladlé BBQ omáčky a nechte marinovat cca 4 hodiny.

Na připraveném grilu opečte plátky bagety, kterou pokapejte olivovým olejem. Vedle si ogrilujte již marinovanou krkovičku. Na bagetu použijte trochu BBQ omáčky, pokrájenou červenou cibuli, mix salátů a hotové maso a můžete podávat.

© 2024 Triven s.r.o.