Díky flexibilitě grilu si můžete připravit řadu pokrmů, a to od ryb přes polévky až po maso a zeleninu. Jako třeba chutné krůtí špízy a grilovaný ananas.
Postup
Maso, slaninu a očištěnou kapii nakrájejte na kostičky, oloupané špekáčky na kolečka. Do misky si připravte olej a do něj natrhejte lístky tymiánu a přidejte sůl. Následně pak na špejle střídavě napichujte maso,
kolečka špekáčků, slaninu a kapii. Konce špízů nechte volné, abyste je mohli bez problémů za konce chytnout a na grilu otáčet. Špízy potřete rostlinným olejem se solí a grilujte ze všech stran cca 7 až 8 minut.
A teď si můžete připravit ke grilování zmíněný ananas. Ten si nakrájejte na 6 dílů, vykrojte tuhý střed a odstraňte z něj slupku. Ananas pak po délce napíchněte na dřívko a každý kousek potřete glazurou připravenou z medu, trochy oleje a skořice a grilujte cca 7 minut.